TÁJÉKOZTATÓ
az ügyvédi kamarai hatósági ügyek elektronikus intézéséhez

A jelen oldal célja, hogy segítséget nyújtson a területi ügyvédi kamarák előtti elektronikus ügyintézésben. Az ezen az oldalon közzétett kérelem- és bejelentésminták használata csak ajánlott, nem kötelező. Amennyiben valamely területi ügyvédi kamara az ezen az oldalon elérhetőktől eltérő kérelem-, illetve bejelentésmintákat rendszeresített, azokat kell alkalmazni.

A kérelmet-, illetve bejelentést gépi kitöltést követően kinyomtatás, aláírás, pdf-formátumba alakítás és elektronikus aláírás nélkül, ügyfélkapus azonosítást követően elektronikus csatolmányként kell előterjeszteni a https://epapir.gov.hu címen.


A Budapesti Ügyvédi Kamara részére előterjeszteni kívánt kérelmet a https://ugyvedikamara.hu címen, az ott található formanyomtatványokon kell előterjeszteni.A szürkével jelölt mezők kitöltendők, szükség szerint az egyes táblázatsorok másolhatók.

A területi ügyvédi kamarák előtti ügyindítás javasolt lépései a következők:

Töltse le és töltse ki a benyújtani kívánt kérelem-, illetve bejelentés formanyomtatványát. A formanyomtatványt nem kell kinyomtatni vagy pdf-fé alakítani.

Formanyomtatvány

Jelentkezzen be az https://epapir.gov.hu oldalon. Amennyiben a kérelmet cégkapun keresztül kívánja benyújtani, ne felejtse el ezt külön jelezni.

1. ePapír

A honlapon először a címzettet kell beállítani (azt a területi ügyvédi kamarát, akihez a kérelmet be kívánja nyújtani).

2. Címzett kamara

Ezt követően az ügytípust kell kiválasztani (ha megfelelőbbet nem talál, az „Egyéb igazgatási kamarai ügyek”-et kell bejelölni).
A témacsoport kiválasztása nem szükséges.

3. Ügyválasztás

A hivatkozási számot csak akkor kell kitölteni, ha az ügynek van olyan előzménye, amelynek az ügyszámát ismeri.

A kérelem tárgyában a nyomtatvány címét tüntesse fel.

4. Kitöltés

A levél szövege mezőben azt tüntesse fel, hogy formanyomtatványon csatolva.

5. Levél szövege

A következő oldalon, a csatolmányok közé kérjük a formanyomtatványt word formátumban, valamint annak a mellékleteit feltölteni.

A formanyomtatvány pdf-be átalakítása, elektronikus aláírása nem szükséges.

A véglegesítés előtt hitelesítse a formanyomtatványt.

6. Csatolmányok

A levelet a véglegesítést követően tudja elküldeni.

7. Beküldés

A levél elküldését követően a beküldött levél kizárólag a https://epapir.gov.hu oldal által megadott hivatkozásról tölthető le. A beküldött levél tartalma kizárólag így igazolható. Töltse le a levelet!

8. Visszaigazolás

A visszaigazolás bal felső sarkában egyedi azonosítószám található.

Az igazgatási szolgáltatási díj mértékére a nyomtatványban talál infromációt. Az igazgatási szolgáltatási díj megfizetésére banki átutalással van lehetőség, a közlemény rovatban kérjük tüntesse fel ezt az azonosítószámot.

9. Fizetés