top of page

Hírek, aktualitások

Kúria Hírlevele

21. hét (2024. május 20-24-.)

Meghívó a BGE VT FOGYASZTÓVÉDELMI KUTATÓCSOPORT
IV. Fogyasztóvédelmi aktualitások – a Fogyasztóvédelmi Kutatócsoport megjelenés előtt álló könyve című konferenciával egybekötött tudományos ülésére

2024.05.29.

A konferencián való részvétel díjtalan, a hamori.antal@uni-bge.hu e-mailcímen – 2024. május 27. napjáig – lehetséges regisztrációhoz és létszámtól függő elfogadáshoz kötött.

PTE Állam- és Jogtudományi Kar - Szakirányú továbbképzései

2024.09.15.

Kúria Hírlevele

20. hét (2024. május 13-17.)

MOKKA frissítéséről szóló tájékoztatás

Tisztelt Kamarai Tagok!
Ezúton tájékoztatjuk tagjainkat, hogy 2024. május 1. napját követően továbbra is fennakadás nélkül beadhatóak a cégeljárásban használt dokumentumok a MOKKA szoftveren keresztül az új sémadefiníció alkalmazásával, azonban a szoftver frissítése miatt a MOKKA újra letöltése szükséges a NETLOCK honlapjáról.
Nagyon fontos teendője van tehát minden MOKKA felhasználónak!
Az Ön által jelenleg használt „régi” telepítőfájlt cserélni szükséges a honlapra kihelyezett új MOKKA telepítő fájlra a szoftver további használatához.
Az új telepítőfájlt a NETLOCK honlapjáról szükséges letölteni és telepíteni az Ön gépére.
Javasoljuk, hogy csak az új alkalmazás letöltését és telepítését követően törölje a régi alkalmazást, amelyből az időbélyeghez tartozó egyedi URL címet is szükséges kimásolni.
Az új telepítőfájl letöltése és telepítése nélkül nem lehet új sémadefiníció alkalmazásával MOKKA szoftveren keresztül beadni dokumentumokat, tehát a MOKKA szoftver újra letöltése nélkül 2024. május 1. napját követően hibát fog jelezni a szoftver és a cégeljárási dokumentáció nem lesz vele előállítható.
Kérjük mindenképpen töltse le a fenti honlap elérhetőségről a MOKKA szoftver új telepítő csomagját!

Kúria Hírlevele

19. hét (2024. május 6-10.)

Kúria Hírlevele

18. hét (2024. április 29 - május 3.)

Kúria Hírlevele

17. hét (2024. április 22-26.)

Kúria Hírlevele

16. hét (2024. április 15-19.)

Kúria Hírlevele

15. hét (2024. április 8-12.)

"PRIX MARIO STASI 2024" nemzetközi francia nyelvű verseny az emberi jogokról és a védelem jogairól

2024.05.31.

Dear Madam, Dear Sir,
The Paris Bar and the Paris Bar Conference are pleased to invite your bar association to participate in the :

"PRIX MARIO STASI 2024, International french-speaking contest on human rights and the rights of the defence.

We would be pleased to count among the candidates a representative of your Bar. In this perspective, please do not hesitate to relay this invitation to participate to your young Bar.

The final of the Mario Stasi Prize will take place on Thursday 28 November as part of the Rentrée du barreau de Paris - Paris Bar Opening Celebration events.

Attached you will find the rules of the competition and the invitation to participate to support dissemination to your young bar.

This public-speaking contest is open to any French-speaking lawyer under 40 years old with less than 10 years of practice.

The Mario Stasi Prize is a prize for eloquence awarded by the Paris Bar to denounce the situation of a lawyer prosecuted in the context of his/her defence mission, or, more generally, an attack on the rights of defence.

The contest requires a speech of maximum 10 minutes.

The six best selected speeches will be supported by their authors during the final.

Applications can be sent by email until 31 May.

Information and registration of candidates:
Secrétaires de la Conférence du Barreau de Paris
Me Marie-Alix Danton
ma.danton@danton-avocate.com - +33 (0)6.49.31.65.74
Me Julia D'Avout D'Auerstaedt
davoutjulia.avocate@gmail.com - +33 (0)6.80.87.16.66

Kúria Hírlevele

13. hét (2024. március 25-29.)

Gyászjelentés - Elhunyt Szalay Péter, az Alkotmánybíróság volt tagja

Kúria Hírlevele

12. hét (2024. március 18-22.)

Kúria Hírlevele

11. hét (2024. március 11-15.)

Kúria Hírlevele

10. hét (2024. március 4-8.)

Kúria Hírlevele

9. hét (2024. február 26-március 1.)

Tájékoztatás az Orac Kiadó Kft.-vel való szerződéskötésről

Tájékoztatjuk a Kar tagjait, hogy a Magyar Ügyvédi Kamara a mai napon Szolgáltatási szerződést kötött az Orac Kiadó Kft.-vel a Kar tagjai által elérhető jogi adatbázis szolgáltatására.

Ennek alapján 2024-ben valamennyi ügyvéd, kamarai jogtanácsos, alkalmazott ügyvédek, európai közösségi jogászok, alkalmazott európai közösségi jogászok, külföldi jogi tanácsadók, ügyvédjelöltek és jogi előadók számára elérhető lesz a JogTudor Program.

Azoknak a kamarai tagoknak, akik már eddig is a területi kamarájuk előfizetése alapján a JogTudor Programot használták, nincs további teendőjük.

Azok a kamarai tagok, akiknek eddig a területi kamarájuk más jogi adatbázis szolgáltatóval állt szerződésben, nekik a napokban az Orac Kiadó Kft. az OÜNY-ben szereplő e-mail címükre megküldi a szolgáltatás eléréséhez szükséges kódokat, és tájékoztatja őket a jogosultság kiosztási eljárásról.

A szolgáltatás tartalmát tekintve országosan egységes, minden kamarai tag ugyanahhoz a szolgáltatáshoz jut hozzá.

A szolgáltatást egyszerre, egyidőben 9000 kamarai tag veheti igénybe.

Danube HRT Kft. bemutatkozása

Gyászjelentés

Az ügyvédi hivatásrend és képviseletében a Magyar Ügyvédi Kamara szomorú szívvel búcsúzik Sólyom Lászlótól, volt köztársasági elnökünktől, az Alkotmánybíróság első elnökétől, a nemzetközi hírű jogtudóstól, jogásznemzedékek oktatójától.
Sólyom László személye elválaszthatatlan a magyarországi jogállamiság megteremtésétől. Aktív résztvevője volt a rendszerváltozásnak, elnökségi tagja volt a változások motorjának, az ügyvéd kollégák által alapított Független Jogász Fórumnak.
Alkotmánybíróként, az Alkotmánybíróság elnökeként döntő befolyással volt az állampolgári jogok és az igazságszolgáltatás függetlensége alkotmányos kereteinek megalapozásában.
Büszkén emlékezünk arra, hogy közvetlenül hallhattuk átfogó, tudományos igényű elemzését a hazai igazságszolgáltatás aktuális helyzetéről a 2008. évi Ügyvédek Napi Ünnepi Ülésünk díszvendégeként.
Családjának ezúton is őszinte részvétünket nyilvánítjuk! Nyugodjon békében!

bottom of page