Hírek, aktualitások

Budapest Pro Bono Nap

2022.11.22.

A PILnet Alapítvány szeretettel meghívja Önt a Budapest Pro Bono Nap beszélgetésre, amelyre november 22-én délután az Allen&Overy irodájában kerül sor.
Célunk, hogy a pro bono iránt érdeklődő ügyvédeknek bemutassuk a pro bono jelenlegi helyzetét Magyarországon egy kutatás eredményein keresztül, illetve hogy ízelítőt kaphassanak kollektív ügyvédi pro bono kezdeményezésekből.

A gyűlölet-bűncselekmények elleni fellépés aktuális kihívásai és lehetőségei – a büntetőjog eszközeivel és azokon túl konferencia

2022.12.08.

Meghívó Képzési Eseményre: Alternatív szankciók Magyarországon és Európában

2022. november 16-18.

A Magyar Ügyvédi Kamara és a Magyar Helsinki Bizottság közös szervezésében 2022. november 16-18 között a Budapesti Ügyvédi Kamara székházában konferencia kerül megtartásra „Alternatív szankciók Magyarországon és Európában – tapasztalatok és jógyakorlatok” címmel.
A program első napját az OAB nyilvántartásba vette, és a november 16-i napon való részvételért 7 kreditpont írható jóvá.
Regisztrálni pedig a következő űrlap kitöltésével lehet: https://forms.gle/3A5NiFfRDVog7Zgw8

Gazdasági Bűnözés 2022. konferencia

2022.11.17. 9:00

Ügyvéd Estély 2022.

2022. 11.19.

"Walking the New Silk Road - EU–China economic-legal relations and dispute settlement in context" konferencia

2022.11.15.

A Magyar Választottbírósági Egyesület, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a European Chinese Arbitrators Association (ECAA) 2022. november 15-én "Walking the New Silk Road - EU–China economic-legal relations and dispute settlement in context" címmel konferenciát szervez.
A konferencia díszvendégei Magyar Levente (a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára), Qi Dayu (Kína magyarországi nagykövete) és Prof. Muthucumaraswamy Sornarajah (a National University of Singapore professzora).
A konferencia előadói neves magyar és külföldi jogi szaktekintélyek:
Dr. Burai-Kovács János (az MKIK mellett működő Állandó Választottbíróság elnöke), Dr. Varga István (ELTE ÁJK/Provaris, Budapest), Cui Yang (a CIETAC európai irodájának vezetője), Robin Oldenstam (Arbitration Institute of the Stockholm Chamber of Commerce/Mannheimer Swartling, Stockholm), Marianne Kecsmar (PKM, Párizs/ICC Court of Arbitration), Prof. Reinhard Bork (University of Hamburg), Thierry Lauriol (Jeantet, Párizs), Katharina Kitzberger (Weber & Co, Bécs), Fabók Zoltán (DLA Piper, Budapest), Lei Niu (Global Law Office, Shanghai), David Morris (UN ESCAP), Lédig Zoltán (Külgazdasági és Külügyminisztérium), Avi Zamir (választottbíró, Tel-Aviv), Alice Meissner (ECAA), Sándor Lénárd (MCC), Korom Veronika (MVbE).

A konferencián való részvétel ingyenes.

Európai Tanács - Tilos a jogi tanácsadás az orosz kormány és orosz jogi személyek részére

A Tanács 2022. október 6-án olyan újabb szankciókat is elfogadott, amelyek hatással vannak a jogi tanácsadási szolgáltatások nyújtására. Mostantól tilos közvetlenül vagy közvetve jogi tanácsadási szolgáltatást nyújtani a következőknek:
a) az orosz kormánynak; vagy
b) Oroszországban letelepedett jogi személyek, szervezetek vagy szervek részére.

International Advocacy Forum in Krakow - Independence of the Bar

2022.10.21.

A Krakkói Ügyvédi Kamara 2022. október 21-én konferenciát rendez az ügyvédi hivatás és a kamara függetlensége, valamint a jogállamiság kérdésében. A konferencián neves külföldi előadók és kamarai képviselők tartanak előadásokat, amelyet kerekasztal beszélgetés követ. A konferencia részletes programja és a részvételi lehetőség az alábbi linken érhető el:
https://wydarzenia.adwokatura.krakow.pl/en

Nemzetközi szakmai konferencia - Bukarest

2022.10.21-22.

SZE - Agrárjogi és vidékfejlesztési szakjogász képzés - emlékeztető

2022.09.15.

Emlékeztetőül szeretnénk tájékoztatni a kamarai tagságot, hogy a kötelező képzési kreditek gyarapítására is alkalmas Agrárjogi és vidékfejlesztési szakjogász képzés hamarosan indul, a meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 15.

EWLA Press Release No. 28 New Spanish Law / Only Yes is Yes

Közigazgatási perrendtartás négyszólamban

2022.09.19.

A MÜK és az ÜDE közös, ingyenes, 3 kreditpontos konferenciát szervez a MÜK dísztermében 2022. szeptember 19. napján 14 és 17 óra között.
Előadók:
Dr. Rozsnyai Krisztina egyetemi tanár, ELTE ÁJK
Dr. Minkó Renáta jogi szakreferens, IM
Dr. Kovács András kúriai bíró
Dr. Baranyi Bertold ügyvéd
Karmester: Dr. Kadlót Erzsébet címzetes egyetemi docens
Jelentkezési határidő: 2022.09.16.
A rendezvényen az első 200 jelentkező vehet részt.